Roztrhnutý kondóm neobsahoval Assangeovu DNA

TASR
17.9.2012 07:23

Roztrhnutý kondóm, ktorý švédskej polícii odovzdala jedna zo žien žalujúcich Juliana Assangea zo znásilnenia, neobsahoval DNA zakladateľa stránky WikiLeaks.

Roztrhnutý kondóm neobsahoval Assangeovu DNA
SITA

Dospeli k tomu odborníci v dvoch súdnych laboratóriách, informovali v nedeľu britské noviny Daily Mail.

V 100-stranovom dokumente, do ktorého nahliadli Assangeovi advokáti, sa uvádza, že poškodený kondóm neobsahuje nezvratné dôkazy, že Assange ho niekedy použil. Podľa jeho právnikov to naznačuje, že mohli byť predložené falošné dôkazy

V súčasnosti 33-ročná žalobkyňa tvrdí, že Assage mal kondóm použiť v auguste 2010, keď ju začal obťažovať v jej byte v Štokholme. Kondóm mal na jednom mieste zámerne poškodiť, aby mali nechránený sex. Assange potvrdil, že so ženou mal sex, ale po vzájomnej dohode. Zároveň poprel, že kondóm poškodil zámerne.

DNA, údajne patriaca Assangeovi, sa však mala nachádzať aj na kondóme predloženom druhou, teraz 29-ročnou ženou, ktorá ho obvinila zo znásilnenia. Na základe tohto obvinenia švédske orgány požiadali Britániu o vydanie zakladateľa WikiLeaks.


Druhá žalobkyňa, ktorá tvrdí, že Assange ju znásilnil v spánku, zrejme podľa Daily Mail povedala švédskej polícii, že nebola proti nechránenému sexu aj napriek predchádzajúcim vyhláseniam o opaku. Assange aj v tomto prípade hovorí s pohlavnom styku po dohode.


Švédska prokuratúra sa k správe Daily Mail odmietla vyjadriť s tým, že vyšetrovanie pokračuje.

Assange sa od júna nachádza na veľvyslanectve Ekvádoru v Londýne. Ekvádor mu v auguste udelil politický azyl po tom, čo najvyšší britský súd potvrdil jeho vydanie do Švédska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok