Podľa čísiel je to jasné, nepochybuje Biden. Chystá sa vyhrať

TA3 TASR
7.11.2020 09:46

Hoci ešte nie je oficiálne známy víťaz amerických prezidentských volieb, čísla hovoria, že je to jasné; chystáme sa ich vyhrať, vyhlásil v prejave kandidát Demokratickej strany na prezidenta Spojených štátov Joe Biden. Demokratický kandidát vystúpil s prejavom v meste Wilmington v štáte Delaware. Prítomná bola aj kandidátka na viceprezidentku Kamala Harrisová.

"Vyhráme tento zápas. Stačí sa pozrieť na to, čo sa stalo od včera. Pred dvadsiatimi štyrmi hodinami sme boli pozadu v Georgii, teraz sme vpredu a v tomto štáte vyhráme. Pred dvadsiatimi štyrmi hodinami sme boli pozadu v Pensylvánii a teraz sa chystáme v Pensylvánii zvíťaziť... Vyhrávame v Arizone, vyhrávame v Nevade - a v skutočnosti sa náš náskok v Nevade zdvojnásobil. Sme na ceste získať viac ako 300 hlasov voliteľov... Tento zápas vyhráme s jasnou väčšinou, s národom za nami," vyhlásil Biden.

Podľa stanice CNN má Biden aktuálne celkovo 253 voliteľských hlasov, zatiaľ čo jeho súper - šéf Bieleho domu Donald Trump - 213. Na zvolenie je potrebných minimálne 270 hlasov voliteľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok