NAKA udrela u exšéfa polície Gašpara, akciu nazvala Očistec

TA3 TASR
5.11.2020 06:33

Pri štvrtkovej policajnej akcii s názvom Očistec zadržali viacero obvinených osôb. Obvinenie bolo vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry vznesené pre viaceré trestné činy. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Obvinenie bolo vyšetrovateľom NAKA vznesené pre viaceré trestné činy, okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa. S obvinenými osobami aktuálne prebiehajú procesné úkony, a preto sa nebudeme k prípadu bližšie vyjadrovať," priblížila hovorkyňa.

NAKA od ranných hodín zasahuje v dome bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara v Janíkovciach v mestskej časti Nitry. Potvrdil to jeho obhajca Marek Para.

Štvrtková akcia NAKA prebieha podľa zdrojov TASR aj u ďalších bývalých policajných funkcionárov. Podľa Markízy NAKA zasahuje aj v Ivanke pri Dunaji u bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška a v Leviciach u bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka.

Podľa Aktualít krátko po 7.00 h priviezla policajná kolóna na Prezídium Policajného zboru v Bratislave aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera. Medzi zadržanými je podľa Topiek aj Marián Zetocha, ktorý bol predchodcom Pavla Vorobjova na poste šéfa finančnej spravodajskej jednotky NAKA. Zetocha je v súčasnosti šéf odposluchov Slovenskej informačnej služby.

Slobodník vypovedal na ÚŠP 29. októbra. Podľa medializovaných informácií jeho výpoveď mala smerovať k svedectvám obvineného a väzobne stíhaného bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa. Po výpovedi Ľudovíta Makóa na Prezídiu PZ zriadili minulý týždeň špeciálny tím, zložený z vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP. Tím má vyšetrovať podozrenia v súvislosti s násilnou či ekonomickou trestnou činnosťou súčasných či bývalých verejných činiteľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok