Získal najviac hlasov v histórii. Biden naznačil, ako chce vládnuť

TA3 TASR
4.11.2020 23:17

Kandidát Demokratickej strany na prezidenta Spojených štátov Joe Biden vystúpil s prejavom, v ktorom zatiaľ nevyhlásil svoje volebné víťazstvo, avšak podľa vlastných slov verí, že po skončení počítania hlasov sa stane prezidentom krajiny.

"Sme na najlepšej ceste získať viac než 70 miliónov hlasov," povedal Biden a zdôraznil, že pôjde o celkovo najvyšší počet získaných hlasov v histórii amerických prezidentských volieb. Jeho prejav sa už niesol v duchu istoty víťazstva vo voľbách v tandeme s kandidátkou na viceprezidentku Kamalou Harrisovou.

Prisľúbil, že po voľbách pôjde tvrdá rétorika nabok. "Musíme sa začať znovu počúvať, navzájom rešpektovať a zjednotiť," vyhlásil Biden, pričom priznal, že to nebude ľahké vzhľadom na vyostrenosť politických postojov v spoločnosti. "Kampaň som viedol ako demokrat, ale vládnuť budem ako prezident Spojených štátov," uviedol. Zároveň zdôraznil potrebu spočítania všetkých odovzdaných hlasov vrátane tých, ktoré voliči zaslali poštou.

Biden získal najviac hlasov v dejinách amerických prezidentských volieb. Prekonal tak predchádzajúci rekord Baracka Obamu z roku 2008, pričom milióny hlasov stále nie sú spočítané. Podľa CNN Biden doteraz získal 69.866.990 hlasov. V roku 2008 Baracka Obamu volilo 69.498.516 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok