Po teroristickom útoku vo Viedni hlásia aj zranenú Slovenku

TA3 TASR
3.11.2020 15:43

Pri teroristickom útoku vo Viedni utrpela zranenie aj Slovenka. Informáciu potvrdil riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Juraj Tomaga. Útok má štyri civilné obete a viacero zranených. Zahynul i mladý terorista.

"Áno, môžem potvrdiť, že nás v súvislosti s včerajšími útokmi vo Viedni rakúska strana informovala o jednej zranenej občianke SR. Rezort diplomacie poskytuje náležitú konzulárnu asistenciu a maximálnu možnú súčinnosť," konštatoval Tomaga. Zároveň dodal, že na miesto hospitalizácie rezort diplomacie vyslal slovenského diplomata.

Žena sa nachádza mimo ohrozenia života, potvrdil Tomaga. Ďalej uviedol, že zranenú Slovenku v nemocnici osobne navštívil slovenský veľvyslanec v Rakúsku, vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov však nateraz nemohol poskytnúť viac informácií.

Atentátnik, ktorého po útoku v centre Viedne zastrelila tamojšia polícia, mal 20 rokov a pochádzal zo Severného Macedónska. Kujtim Fejzulai mal záznamy v registri trestov a sympatizoval s extrémistickou skupinou Islamský štát. Terorista mal v júli prísť na Slovensko. Médiá špekulujú o tom, že v našej krajine kupoval muníciu do samopalu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok