Maradonu, ktorý oslávil životné jubileum, museli hospitalizovať

TA3 TASR
3.11.2020 10:00

Legendárneho argentínskeho futbalistu Diega Maradonu hospitalizovali s príznakmi depresie na súkromnej klinike v La Plate. Podľa informácie agentúry AP nie je stav majstra sveta z roku 1986 vážny, musí však byť pod dohľadom lekárov.

"Celý týždeň nič nejedol a bol veľmi smutný," uviedol jeden zo zamestnancov Maradonu, ktorý si neželal byť menovaný. Futbalového virtuóza sa v nemocnici ujal jeho osobný lekár Leopold Luque. "Je slabý, chýba mu energia. Tri dni budeme jeho organizmus hydratovať a uvidíme, ako sa bude jeho zdravotný stav vyvíjať. Na základe toho určíme prípadnú ďalšiu liečbu. V tejto chvíli máme situáciu pod kontrolou, jeho stav nie je vážny," konštatoval Luque.

Maradona, ktorý minulý piatok oslávil životné jubileum 60 rokov, bol niekoľko dní v domácej izolácii. V karanténe sa ocitol po tom, ako jeho blízky spolupracovník javil príznaky ochorenia COVID-19. Podľa Luqueho však Maradonova hospitalizácia nemá žiadny súvis s koronavírusom. Maradona momentálne pôsobí ako tréner argentínskeho klubu Gimnasia y Esgrima La Plata.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok