V centre bolo viac ľudí, ako inokedy. Slovák opísal útok vo Viedni

TA3 TASR
3.11.2020 07:34

V centre Viedne v prvom obvode, kde v pondelok večer došlo k teroristickým útokom, bolo oveľa viac ľudí, ako posledné dni. Dôvodom bolo najmä to, že ľudia chceli ešte využiť služby barov a reštaurácií pred lockdownom, ktorý začal platiť po pondelkovej polnoci.

V centre bolo viac ľudí, ako inokedy. Slovák opísal útok vo Viedni
SITA/AP

Tesne pred útokom sa vracal domov

Svoj názor uviedol Slovák Braňo, ktorý dlhé roky pracuje a žije vo Viedni. V lokalite útokov sa nachádzajú najmä banky a iné inštitúcie a ide o drahšiu štvrť. Celý prvý obvod bol poznačený následkami pandémie koronavírusu a to prirodzene poznačilo gastronómiu a hotelierstvo. "K útokom došlo v tzv. Bermudskom trojuholníku - sú tam skôr priemerné reštaurácie. Ďalšie miesta útokov polícia najskôr nešpecifikovala," povedal a dodal, že niekoľko minút pred incidentom sa vracal domov metrom v okolí Schwedenplatz.

Jeho priateľ, tiež Slovák, ktorý býva v tesnej blízkosti útoku, bol práve von so psom a na pokyny a výzvy polície sa okamžite vrátil domov. Braňo dodal, že vedenie spoločnosti, pre ktorú pracuje, už nariadilo, aby ani zamestnanci, ktorí nemali doteraz home office, neprišli v utorok do práce.

Padli desiatky výstrelov

V pondelok večer došlo v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe. Potvrdila to hovorkyňa rakúskeho ministerstva vnútra. Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer v telefonickom rozhovore pre stanicu ORF uviedol, že streľba je zrejme teroristickým útokom, do ktorého je zapojených viacero páchateľov.

To, či bola cieľom útoku židovská synagóga, sa zatiaľ nedá potvrdiť, uviedla hovorkyňa. Synagóga bola v čase streľby uzavretá. Svedkovia streľby pre portál OE24 uviedli, že padlo "najmenej 50 výstrelov". Útočníci strieľali z automatických zbraní. Do nemocníc bolo v dôsledku streľby prevezených 15 osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok