Zamestnávateľ môže pýtať negatívny test, hovorí vyhláška ÚVZ

TA3 TASR
30.10.2020 18:47

Zamestnávateľ môže žiadať od zamestnanca potvrdenie o negatívnom výsledku na koronavírus. Rovnako sa to týka aj prevádzok. Nové pravidlá platia do 9. novembra. Hovorí o tom vyhláška Úradu verejného zdravotníctva.

Prevádzkovatelia zariadení a zamestnávatelia budú môcť od 2. novembra od 5.00 h požadovať od osôb doklad o negatívnom teste na ochorenie COVID-19. Ak sa osoba nebude vedieť preukázať príslušným dokladom, prevádzkovateľ a zamestnávateľ jej musí vstup zakázať.

Vstup bude povolený osobám, ktoré sa preukážu negatívnym PCR testom vykonaným od 29. októbra. Tiež osobám, ktoré mali negatívny výsledok antigénového testu v rámci celoplošného testovania. Výnimka bude platiť pre osoby, ktoré sa nemusia zúčastniť celoplošného testovania. Na testovaní sa nemusia zúčastniť napríklad deti do desať rokov, autisti, onkologickí pacienti alebo pacienti, ktorým to neumožňuje zdravotný stav. V ich prípade bude potrebné potvrdenie od lekára. Nové pravidlá majú podľa vyhlášky platiť do 9. novembra do 1.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok