Prezidentku mali zapojiť, tvrdí Sulík. Mala by však ťahať za jeden povraz

TA3 TASR
30.10.2020 14:03

Akokoľvek dobre mienené rady niekoľko hodín pred spustením celoplošného testovania môžu byť aj kontraproduktívne. Uviedol to minister hospodárstva Richard Sulík v reakcii na výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej, aby sa testovanie konalo len tam, kde budú zabezpečené odbery.

Prezidentku mali zapojiť, tvrdí Sulík. Mala by však ťahať za jeden povraz
SITA/Branislav Bibel

"Ukazuje sa, že bolo od začiatku chybou nezahrnúť do takýchto rozsiahlych plánov prezidentku SR a vrchnú veliteľku Ozbrojených síl SR Zuzanu Čaputovú. Avšak pár hodín pred spustením akcie môžu byť akokoľvek dobre mienené rady aj kontraproduktívne. Vláda prijala mimoriadne ťažké rozhodnutie a v súčasnosti stojí pred logisticky extrémne ťažkou úlohou," uviedol Sulík s tým, že v tejto chvíli musia všetci ťahať za jeden koniec povrazu.

Prezidentka v piatok vyzvala premiéra Igora Matoviča, aby sa plošné testovanie počas víkendu realizovalo tam, kde budú zabezpečené odbery. Požiadala aj o prehodnotenie podmienky zákazu vychádzania. Volá po dobrovoľnosti testovania. Po stretnutí s náčelníkom Generálneho štábu OS SR Danielom Zmekom a veliteľom operácie Spoločná zodpovednosť Ivanom Pachom vyhlásila, že cieľ celoplošnej akcie je nenaplniteľný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok