Mladík podpaľoval policajnú stanicu a bodal nožom. Zahynul

TA3 TASR
30.10.2020 10:01

Polícia zastrelila v ruskej Tatárskej republike, obývanej prevažne moslimami, 16-ročného mladíka, ktorý sa pokúsil podpáliť miestnu policajnú stanicu a pri zatýkaní najmenej tri razy bodol policajta. Informoval o tom Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom).

Mladík podpaľoval policajnú stanicu a bodal nožom. Zahynul
SITA/AP (ilu)

Mladík v meste Kukmor sa pomocou zápalnej fľaše najprv pokúsil založiť požiar na tamojšej policajnej stanici a následne najmenej trikrát bodol policajta. Ďalší policajt, ktorý sa nachádzal na mieste činu, vystrelil niekoľko varovných výstrelov do vzduchu a potom "bol nútený" strieľať, aby zlikvidoval páchateľa, uviedol Vyšetrovací výbor.

Tínedžer zomrel na mieste na následky zranení ešte pred príchodom lekárov. Sledkom tento prípad vyšetruje ako pokus o spáchanie teroristického činu. Motív útoku nebol bezprostredne známy. Bodnutý policajt bol prevezený do nemocnice.

Podľa informovaného zdroja citovaného agentúrou Interfax útočník pochádzal z Baškirska a polícia ho evidovala ako osobu so sklonmi k extrémizmu. Počas útoku mal policajtov nazvať neveriacimi a kričať "Alláhu akbar!" (Boh je najväčší).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok