Hoci vám nezatvorili podnik, štát chce dať dotáciu na nájomné

TA3 SITA
30.10.2020 09:20

Dotáciu na nájomné možno budú môcť získať aj podnikatelia zasiahnutí druhou vlnou pandémie koronavírusu. Aktuálne pritom platí, že žiadosti o preplatenie časti nájomného je možné podávať na ministerstvo hospodárstva do konca novembra.

Hoci vám nezatvorili podnik, štát chce dať dotáciu na nájomné
SITA/Jana Birošová (ilu)

"Urobíme všetko pre to, aby mohli o dotácie žiadať aj podnikatelia zasiahnutí druhou vlnou pandémie, ktorých prevádzky síce nie sú zatvorené, no zákazníci sa do nich pre obmedzenie pohybu občanov nedostanú. Preto v súčasnosti hľadáme možnosti, aby aj títo podnikatelia mali nárok na dotácie na nájomné," uviedla hovorkyňa rezortu hospodárstva Katarína Matejková.

Ministerstvo doteraz vyplatilo viac ako 12 300 žiadostí v celkovej sume takmer 25,2 mil. eur.

Ministerstvo pritom doteraz vyplatilo viac ako 12 300 žiadostí v celkovej sume takmer 25,2 mil. eur. O dotáciu na nájomné môžu žiadať podnikatelia, ktorí mali v prvej vlne koronakrízy zatvorené prevádzky alebo významne obmedzili svoju činnosť.

Mechanizmus je postavený na dobrovoľnosti, na dohode prenajímateľa a nájomcu. Dotáciu na nájomné možno poskytnúť vo výške, v akej bola poskytnutá zľava z nájomného na základe dohody medzi prenajímateľom a nájomcom, najviac však vo výške 50 % nájomného.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok