Prešov remizoval s Košicami

SITA, TA3
15.9.2012 19:00

Obe mužstvá si nevytvorili gólové šance a obrany stáli na pevných nohách. Na konci zápasu sa ozýval aj piskot nespokojných divákov. Vo východoslovenskom derby sa zrodila spravodlivá bezgólová remíza.

1. FC Tatran Prešov - MFK Košice 0:0

ŽK: 15. Adámik, 54. Peter Lipták, 90. Pribula - 25. Hovančík, 27. Sekulič, rozhodovali: Kráľovič - Cuninka, Tomčík, 2730 divákov

Zostavy:

Prešov: Jakub Diviš - P. Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas - Peter Lipták - Papaj (85. Pribula), Marián Adam, P. Katona (62. M. Poliaček), M. Marcin (74. Dolný) - Ševčuk
Košice: Tofiloski - Ostojič, Chupáč, Bašista, Sekulič - Šinglár - Viazanko (78. K. Diaby), Karaš, Hovančík (46. Bukata), U. Matič (72. Gál-Andrezly) - Škutka

V Prešove sa hral v prvom polčase pekný futbal, ako prví sa k slovu dostali domáci, ale Kolbasov prízemný center v 6. min Tofiloski bezpečne kryl. Hostia pohrozili v 12. min, keď sa Viazanko predral až do pokutového územia, ale jeho strelu Diviš zlikvidoval. O sedem minút mohlo byť 0:1, keď po prihrávke Hovančíka spálil tutovku pred Divišom Karaš. Domáci odpovedali príležitosťou Adama v 21. min, ktorý z piatich metrov trafil len Chupáča. V 35. min to skúšal hosťujúci Karaš aj z priameho kopu, ale jeho strelu Diviš vyrazil na rohový kop. Diváci už kričali gól v 43. min, keď Kolbasov center do päťky neumiestnil hlavou do siete Papaj.

V druhom polčase sa hralo prevažne medzi šestnástkami. Obe mužstvá si nevytvorili gólové šance a obrany stáli na pevných nohách. Na konci zápasu sa ozýval aj piskot nespokojných divákov. Vo východoslovenskom derby sa zrodila spravodlivá bezgólová remíza.

Hlasy:

Angel Červenkov (tréner Prešova): "Remíza je spravodlivá. Mali sme nejaké príležitosti, no neboli to čisté šance. Vieme, kde sú naše slabiny. Bohužiaľ, nedávame góly."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Úvod zápasu bol trošku pretaktizovaný. Neskôr sme prevzali iniciatívu, dostali sme sa do dvoch príležitostí, takéto šance sa musia premieňať. Do konca zápasu sa hralo v strede ihriska a bezgólová remíza je úplne zaslúžená."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok