Pri kostole v Nice útočil ozbrojenec, jednej z obetí odsekol hlavu

TA3 ČTK TASR SITA
29.10.2020 10:15

Až tri obete hlásia po brutálnom útoku nožom pri kostole v juhofrancúzskom meste Nice. Útočník jednej žene odsekol hlavu, po útoku ho podľa starostu mesta Christiana Estrosiho zadržali. Zrejme ide o teroristický útok.

Jednou z obetí, ktorá zomrela pri štvrtkovom útoku nožom v Bazilike Matky Božej v juhofrancúzskom meste Nice, je aj správca tohto kostola. Informovali o tom francúzsky denník Le Monde a agentúra Reuters. Ďalšej obeti, ktorou bola žena, útočník "prakticky oddelil hlavu od tela," píše britská stanica BBC. Útočník oboch ľudí zabil vo vnútri baziliky. Treťou obeťou je takisto žena, ktorú útočník niekoľkokrát nožom bodol. Žene sa podarilo utiecť a skryť sa v neďalekom bare, zraneniam však neskôr podľahla.

Jednou z obetí je aj správca Baziliky Matky Božej v Nice.

Starosta Nice Christian Estrosi novinárom povedal, že všetko ukazuje na "teroristický útok v srdci baziliky Notre-Dame", pričom spomenul aj slovo "islamofašizmus". Podozrivý podľa jeho slov opakoval "Allahu Akbar" (Boh je veľký). Jednou z obetí je podľa starostu správca baziliky.

Minister vnútra Gérald Darmanin vyzval ľudí, aby sa vyhli centru Nice. Ako ďalej povedal, na ministerstvo v Paríži zvolal krízové stretnutie. Dolná komora parlamentu pre útok pozastavila debatu o nových opatreniach proti šíreniu koronavírusu a držala minútu ticha za obete. Incident sa stal v čase, keď vo Francúzsku platí vysoká výstraha pred teroristickými útokmi a panuje napätie pre zverejnenie karikatúr proroka Mohameda a dva ďalšie nedávne útoky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok