Ako to má vyzerať na hraniciach? Niekde chcú sprísnený režim

TA3 SITA
28.10.2020 17:06

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus si nemyslí, že teraz je čas na uzatváranie hraníc. V tejto chvíli je fakt ten, že v niektorých susedných krajinách je situácia lepšia ako na Slovensku. Niektoré hranice však chcú viac monitorovať.

Ako to má vyzerať na hraniciach? Niekde chcú sprísnený režim
TASR/Lukáš Grinaj

Štátny tajomník to uviedol po stretnutí expertnej skupiny, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia z rezortu vnútra, dopravy, školstva, diplomacie a úradu hlavného hygienika.

Ako Klus ďalej priblížil, kontroly na hraniciach sa robia priebežne, akurát že tá „priebežnosť“ sa pravdepodobne zintenzívni a testovanie na hraniciach je podľa neho jednou z alternatív. Štátny tajomník v tejto súvislosti dodal, že napríklad česká hranica bude oveľa viac monitorovaná. „Úrad hraničnej a cudzineckej polície to dnes sám navrhol a my sa s tým stotožňujeme, že pravdepodobne vzhľadom na zlú situáciu je to jedna z tých hraníc, ktorá znesie trochu sprísnený režim,“ spresnil.

Expertná skupina navrhla konkrétne riešenia a čaká na vyjadrenie premiéra a predsedu Ústredného krízového štábu. Návrhy odošlú ešte dnes a Klus predpokladá, že už zajtra by mohol byť prvý parciálny výsledok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok