Zanzibar ako jediná exotika bez potreby testu. Užite si trochu inú Afriku

CK Satur/PR
2.11.2020 10:38

Exotický ostrov pobrežia Tanzánie, prezývaný tiež ostrov korenia, vás očarí nielen svojou panenskou prírodou, podmorským svetom s množstvom koralov, ale aj prívetivosťou miestnych obyvateľov. Zanzibar, tak ako si mnohí mylne myslia, nie je len jeden ostrov ale súostrovie tvorené dvomi hlavnými ostrovmi Unguja a Pemba a nespočetným množstvom maličkých ostrovov.

Zanzibar ako jediná exotika bez potreby testu. Užite si trochu inú Afriku
PR

Slovo Zanzibar môžeme voľne preložiť, ako pobrežie čiernych ľudí, kedysi bol ostrov neslávne známy pre trh s otrokmi, dnes je navštevovaný najmä pre svoje azúrovo modré more a pláže s bielym pieskom, ktoré sa radia medzi najkrajšie na svete. Tie zanzibarské sú naozaj krásne. Na východe ostrova je síce kúpanie ovplyvnené prílivom a odlivom, no smerom na západ ich vplyv slabne. Najkrajšou a najznámejšou plážou je Nungwi na severe ostrova. Pozdĺž nej sa rozprestiera aj turistické centrum s pestrým nočným životom, reštauráciami a potápačskými centrami. Známou plážou je aj Kendwa, vzdialená od Nungwi iba 3 km. No dovolenka na Zanzibare nie je len o plážach nadchne aj históriou, či jedinečnou prírodou.

TOP 5 pre Zanzibar

  • Biele piesočné pláže
  • Tyrkysové more a pozvoľný vstup do mora
  • Národné parky aj s jedinečnou guarézou červenou
  • Zaujímavá história ostrova
  • Tradiční Masajovia a ich kultúra

Kedy vycestovať na Zanzibar

Najideálnejším obdobím pre návštevu Zanzibaru je december až marec kedy sa priemerná teplota vody pohybuje na 30°C. December je síce najslnečnejším mesiacom, ale výborné počasie je tu počas celého roka, o čom svedčí aj priemerná ročná teplota na úrovni 28 °C. Najmenej vhodným termínom na návštevu krajiny je apríl – máj, kedy tu spadne priemerne 300 – 400 mm zrážok za mesiac. Sú to teda najvlhkejšie mesiace v roku a priemerná teplota sa tu pohybuje na 24°C.

Podmienky pre vycestovanie na Zanzibar

Tanzánijská vláda obnovila medzinárodnú leteckú osobnú prepravu, ako aj podmienky vstupu občanov z tretích krajín na jej územie. Zrušila sa tiež povinná 14-dňová karanténa pre všetkých cestujúcich, prilietajúcich do Tanzánie.

  • Pri príchode na Zanzibar, tak nie je potrebné preukázať sa negatívnym testom na COVID-19
  • Všetky osoby prilietajúce do krajiny budú podrobené dôslednému skríningu a budú povinní si na palube lietadla vyplniť registračný formulár pre cestujúcich, ktorý odovzdajú príslušnému zdravotníckemu personálu v príletovej hale letiska.

Naďalej platí, že Zanzibar patrí v ponímaní Slovenska aktuálne medzi tzv. rizikové krajiny, to znamená, že po návrate sa musíte registrovať korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň štátom hradený test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok