S Kollárom mala byť počas vážnej autohavárie známa misska

TA3 SITA
26.10.2020 11:04

Vážna autonehoda, počas ktorej si predseda parlamentu zlomil druhý krčný stavec, má aj dohru. Podľa medializovaných informácií s ním mala byť počas nehody v aute aj bývalá finalistka Miss Universe SR Miroslava Fabušová.

Riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou národnej rady Michaela Jurcová sa k počtu pasažierov v havarovanom aute a k účelu cesty posádky predsedu parlamentu "nevie vyjadriť". „Nakoľko prepravu predsedu parlamentu zabezpečuje Úrad na ochranu ústavných činiteľov, k počtu pasažierov a účelu cesty sa, žiaľ, z našej strany nevieme vyjadriť," povedala Jurcová.

V podobnom duchu sa už v nedeľu 25. októbra vyjadrila aj hovorkyňa ministerstva vnútra Barbara Túrosová, keďže Úrad na ochranu ústavných činiteľov spadá pod rezort vnútra. „Ústavní činitelia, ktorí majú pridelené vozidlo s vodičom Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR, ho môžu využívať nepretržite počas výkonu svojej funkcie. Program a cieľ cesty je plne v kompetencii chránenej osoby. Rovnako je výlučne na jej rozhodnutí aj to, kto sa bude spolu s ňou nachádzať ako pasažier v služobnom motorovom vozidle, ktoré užíva," priblížila Túrosová.

Predseda parlamentu Boris Kollár mal v sobotu 24. októbra dopravnú nehodu. Jurcová v nedeľu 25. októbra informovala, že Kollár sa nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch, je v stabilizovanom stave a pri vedomí. Zlomený má druhý krčný stavec, odhadovaná dĺžka rekonvalescencie je niekoľko týždňov.

Predsedu NR SR bude zastupovať podpredseda parlamentu z najsilnejšieho vládneho hnutia OĽANO Gábor Grendel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok