Firmy budú môcť testovať zamestnancov. Aké sú podmienky?

TA3 SITA TASR
26.10.2020 08:19

Firmy, ktoré zamestnávajú viac ako 4 000 zamestnancov, ich budú môcť testovať vo vlastnej réžii. Štát im na účely hromadného firemného testovania poskytne antigénové testy, certifikáty a príslušníka Ozbrojených síl SR, ktorý bude na priebeh testovania dohliadať.

Predpokladom testovania vo vlastnej réžii je schopnosť firiem zabezpečiť odborný zdravotnícky a administratívny personál. Rovnako, ako v prípade odberových miest celoplošného testovania, platí, že odberové miesta firiem musia spĺňať všetky podmienky stanovené Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Firmy majú čas na prihlásenie len do utorka do 12.00. So žiadosťou sa treba prihlásiť na michal.krizan@mod.gov.sk .

Ďalšou podmienkou je, aby testovanie v rámci firiem prebehlo v termínoch kopírujúcich celoplošné testovania obyvateľov SR a aby boli výsledky testovania poskytnuté Národnému centru zdravotníckych informácií. Rezort obrany pripravil pre firmy so záujmom o testovanie vo vlastnej réžii manuál, ktorý je k dispozícii na www.somzodpovedny.sk/pre-firmy.

Možnosť testovať vo vlastnej réžii budú maž tiež nemocnice, polikliniky a ďalší poskytovatelia zdravotnej starostlivosti. V tomto prípade je podmienkou prístup testujúceho subjektu do Národného centra zdravotníckych informácií a tiež nesfalšovateľné certifikáty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok