Kňaz organizoval omšu cez zákaz vychádzania, polícia zasiahla

TA3 TASR
25.10.2020 18:37

Polícia v nedeľu nadránom preverovala, či bola skutočne zrušená omša v Šulekove, miestnej časti Hlohovca, ktorú tamojší kňaz avizoval slúžiť o 4. hodine. Pozvánku pre veriacich zverejnil na sociálnej sieti.

Kňaz organizoval omšu cez zákaz vychádzania, polícia zasiahla
Facebook Polície SR

Policajti podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej kňaza navštívili a požiadali ho, aby rešpektoval nariadenie vlády a aj odporúčanie cirkvi. Následne omšu zrušil.

Podľa vyjadrenia Linkešovej verejné slávenie bohoslužieb pre zákaz vychádzania Konferencia biskupov Slovenska pozastavila. "Polícia žiada veriacich, aby najmä vo vlastnom záujme z dôvodu ochrany vlastného zdravia rešpektovali opatrenia vlády a podľa slov arcibiskupa Stanislava Zvolenského napomohli tak spoločnému dobru," doplnila.

Na veriacich apeloval aj primátor Hlohovca, ktorý neodporúčal opúšťať obyvateľom obce ich domovy. "Sme uprostred spod kontroly sa vymykajúcej pandémie. Zvážte, či je účasť na takomto podujatí rozumná. A pána farára prosím, nerobte to. Buďme zodpovední k sebe aj druhým, čím skôr epidémia prehrmí, tým skôr sa budeme môcť vrátiť k normálnemu životu," napísal primátor na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok