Zdieľanie hoaxov môže mať vážne následky, varujú ozbrojené sily

TA3 TASR
25.10.2020 11:56

Zdieľanie nepravdivých informácií na internete môže mať vážne následky. Dôležité je preto vždy si najprv overiť dôveryhodnosť zdroja, čítať nielen titulok, ale celý článok a všímať si prípadné chyby či nezrovnalosti. Ozbrojené sily na to upozornili na sociálnej sieti v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Zdieľanie hoaxov môže mať vážne následky, varujú ozbrojené sily
SITA/AP

"Pri zdieľaní prežívajú nepravdivé informácie svoj vlastný život a môžu mať vážne následky. Či už spôsobia obavu o vlastné zdravie alebo vedú k rôznym obvineniam, kde strácame akúkoľvek ľudskosť," varujú OS SR. Pri každom článku či informácii na internete sa treba uistiť, že ide o dôveryhodný zdroj. "Nezdieľajte články, lebo sa vám páči nadpis. Prečítajte si celý článok," radia ozbrojené sily. Odporúčajú tiež overiť si informácie aj z iných zdrojov.

Pozornosť treba podľa OS SR venovať tiež obrázkom. "Priložené obrázky bývajú často upravované, nesúvisia s obsahom alebo sú skutočné, no z inej udalosti," vysvetľujú. Dezinformačné články či komentáre môžu často odhaliť i gramatické chyby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok