Prymula odmietol odstúpiť: Žiadne pravidlá som neporušil

TA3 TASR
23.10.2020 14:54

Český minister zdravotníctva Roman Prymula odmietol rezignovať po tom, ako ho na tento krok v piatok vyzval premiér Andrej Babiš. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Prymula odmietol odstúpiť: Žiadne pravidlá som neporušil
TASR/Facebook R.P. (Ilu)

Prymula na tlačovej konferencii vyhlásil, že žiadne pravidlá neporušil a odstúpiť nehodlá. Na odchod z funkcie ho Babiš vyzval s tým, že ak tak nespraví, sám navrhne jeho odvolanie. Prymula spresnil, že jeho rozhovor s Faltýnkom sa neuskutočnil v salóniku reštaurácie, ale v súkromnom priestore Vyšehradskej kapituly, uvádzajú Novinky.

Faltýnek sa však predpoludním pred poslancami ospravedlnil za to, že Prymulu pozval do salónika reštaurácie. Rovnako sa vyjadril aj sám Prymula v dopoludňajšom rozhovore pre týždenník Respekt. Nad jeho odchodom z funkcie vyjadril pochybnosti aj prezident Miloš Zeman.

Pre vážnu epidemiologickú situáciu vláda na mimoriadnom rokovaní rozhodla o obmedzení pohybu obyvateľstva - takzvanom lockdowne. Rovnako ako na jar sú od štvrtka až na výnimky zatvorené všetky obchody a služby. Reštaurácie boli pritom uzatvorené už minulý týždeň v stredu; jedlo smú vydávať iba cez okienko, a to do 20.00 h.

V uplynulých dňoch pribúda v Česku 10.000-15.000 nových nakazených denne, rapídne sa zvyšuje aj počet hospitalizovaných s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok