Špeciálneho prokurátora po zadržaní obvinili z viacerých činov

TA3 TASR
22.10.2020 16:25

Špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika vyšetrovateľ obvinil okrem zločinu prijímania úplatku aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

V rámci štvrtkovej akcie Národnej kriminálnej agentúry boli zadržané dve osoby, medzi nimi aj Dušan Kováčik. "V súčasnosti prebiehajú s obvinenými osobami procesné úkony a vzhľadom na ich charakter a obsah sa nebudeme v tomto štádiu konania k veci bližšie vyjadrovať. ÚŠP poskytne stanovisko potom, čo to procesná situácia umožní. Pripomíname, že vo veci naďalej platí informačné embargo, ktoré na vec uvalil dozorový prokurátor," uviedla hovorkyňa.

Kováčika vyšetrovateľ obvinil okrem zločinu prijímania úplatku aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

NAKA pri štvrtkovom zásahu v Bratislave zadržala aj Norberta Pakšiho. Toho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti a z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Slivka dodal, že NAKA naďalej pokračuje na viacerých miestach v rozsiahlych procesných úkonoch, preto podľa policajného hovorcu nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Obvinením a zadržaním Dušana Kováčika sa zaoberá už aj prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková. "Prvá námestníčka generálneho prokurátora Kováčiková sa vecou zaoberá. Médiá budeme o jej rozhodnutí o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora informovať hneď, ako to bude možné," sprostredkovala stanovisko za generálnu prokuratúru Tökölyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok