Vírus vyčíňa v seniorskom centre, klienti majú mnohé diagnózy

TA3 TASR
22.10.2020 14:36

V mestskom zariadení pre seniorov Kamjana v Medzilaborciach potvrdili nový koronavírus takmer u polovice klientov. Pozitívne testovaných bolo aj sedem z 19 zamestnancov zariadenia, potvrdil riaditeľ Kamjany Andrej Dribňak. Na prípad upozornila televízia JOJ.

Vírus vyčíňa v seniorskom centre, klienti majú mnohé diagnózy
SITA/AP (ilu)

"Máme 19 pozitívne testovaných klientov a sedem zamestnancov, opatrovateľky a jednu zdravotnú sestru," povedal Dribňak s tým, že klientov, ako aj zamestnancov na základe výsledkov testov rozdelili do dvoch skupín, pričom sa pozitívne testovaní zamestnanci starajú o pozitívne testovaných klientov. Aj keď sú klienti, ktorých vek sa pohybuje okolo 80 rokov a majú "mnohé diagnózy", podľa riaditeľa zatiaľ bezpríznakoví, obavy o ich zdravotný stav personál vzhľadom na ich pokročilý vek má.

Klientov, ako aj zamestnancov na základe výsledkov testov rozdelili do dvoch skupín, pričom sa pozitívne testovaní zamestnanci starajú o pozitívne testovaných klientov.

Spomedzi personálu zostala doma len jedna zamestnankyňa, keďže sa u nej vyskytli zvýšené teploty. Či si s počtom zamestnancov bude vedieť zariadenie vystačiť aj v budúcnosti, Dribňak s istotou povedať nevedel. "Sú obavy. Niektorí môžu odmietnuť prísť do práce. Zatiaľ sa také nestalo, ale nevieme, čo bude ďalej," uviedol.

Pôvod nákazy v zariadení nepoznajú, okres Medzilaborce bol donedávna jedným s najmenším výskytom pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus. Podľa Dribňaka to môže súvisieť s mobilitou miestneho obyvateľstva za prácou. "Zrejme sme v takej situácii, že sa to už nedá dohľadať," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok