Vráťte sa a pomôžte, prosia slovenských lekárov v zahraničí

TA3 SITA
22.10.2020 12:19

Prezident Slovenskej lekárskej komory Marian Kollár vyzýva v súvislosti s mimoriadne zložitou situáciou s koronavírusom k návratu slovenských lekárov zo zahraničia.

Vráťte sa a pomôžte, prosia slovenských lekárov v zahraničí
SITA/Branislav Bibel (ilu)

„Milí kolegovia, všetci vieme, že situácia s koronavírusom je mimoriadne zložitá vo všetkých krajinách a my, lekári, sme v prvej línii tohto boja. Slovensko v tomto boji, žiaľ, zatiaľ prehráva. Denne nám na Slovensku pribúdajú tisícky nakazených, zvyšuje sa aj počet pacientov v nemocniciach, z toho mnohí sú v ťažkom stave. A čo je ešte horšie, pribúdajú nám chorí aj v radoch lekárov a zdravotníkov. V boji proti tomuto ťažkému nepriateľovi nám tak chýbajú tí najdôležitejší – lekári s dostatočnými odbornými znalosťami a skúsenosťami. Preto vás ako prezident SLK prosím, aby ste sa v týchto ťažkých časoch aspoň načas vrátili domov," oslovil vo výzve Marian Kollár lekárov.

Situácia je aktuálne na Slovensku podľa prezidenta SLK Kollára taká, že bez pomoci sa o pár týždňov štát nezaobíde.

Situácia je aktuálne na Slovensku podľa prezidenta SLK taká, že bez pomoci sa o pár týždňov štát nezaobíde. "Robíme a musíme spraviť všetko, aby sme sa vyhli scenáru z jari v Taliansku či Španielsku. Prosím vás, aby ste sa načas vrátili domov, do krajiny, ktorá vás nielen vychovala, poskytla vám vzdelanie, ale v tejto chvíli vás aj potrebuje a ste pre ňu nenahraditeľní. Vieme, že vás tu nečakajú ani vysoké platy a často možno ani nie najideálnejšie pracovné podmienky. Ale čakajú vás tu vaši pacienti. Ak vám to vaša pracovná či rodinná situácia čo len trochu umožňuje, vráťte sa, prosím, domov pomôcť nášmu zdravotníctvu a svojim bývalým kolegom," pokračoval Kollár.

Prezident SLK verí, že jeho slová z výzvy lekárom nezostanú bez odozvy. "Ak vás moja výzva oslovila, kontaktujte prosím svoje bývalé pracoviská, nemocnice, alebo sa obráťte priamo na sekretariát SLK alebo aj konkrétna na mňa. Komora za vás zariadi potrebné formálne záležitosti. Milí kolegovia, vopred vám ďakujem. Slovensko, ani my, kolegovia, vám to nikdy nezabudnú," uzavrel vo výzve Marian Kollár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok