Veľké firmy môžu otestovať ľudí samy. Rezort obrany má podmienku

TA3 TASR
21.10.2020 16:05

Firmy a spoločnosti, ktoré zamestnávajú viac ako 5000 zamestnancov, budú môcť svoj personál testovať v rámci vlastných kapacít mimo celoplošného testovania obyvateľstva. Antigénové testy im dodá rezort obrany. Podmienkou je, aby spoločnosti výsledky testovania poskytli Národnému centru zdravotníckych informácií.

Veľké firmy môžu otestovať ľudí samy.  Rezort obrany má podmienku
SITA/AP

"Firmy a spoločnosti sa v prípade záujmu o testovanie budú môcť registrovať prostredníctvom formulára na stránke zriadenej k celoplošnému testovaniu. Tá bude v prevádzke už čoskoro," informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Vo vlastnej réžii sa môžu otestovať aj ambulancie polikliniky a laboratóriá, rovnako však platí povinnosť poskytnúť výsledky NCZI.

Testovať sa budú môcť ľudia na ľubovoľnom odbernom mieste v čase 8.00 – 12.00 h a 13.00 – 20.00 h, nemusí to byť v mieste trvalého bydliska. Miestnosti majú byť dezinfikované, na poriadok majú dozerať policajti a vojaci. Testujúci personál bude vopred testovaný. Vzorky potrebné na testovanie bude odoberať len zdravotnícky personál. Vzorky budú bezpečne zlikvidované. Počas piatka a víkendu (23. – 25. 10.) bude pilotné testovanie v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov.

Celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska sa má konať od 30. októbra do 1. novembra a 6. až 8. novembra, vždy od piatka do nedele. Má byť dobrovoľné, môžu sa na ňom zúčastniť všetci od desiatich rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok