Princ William s Catherine zažalovali magazín pre fotky z dovolenky

SITA
14.9.2012 20:19

Bulvárny fotograf totiž z terasy domu susediaceho so sídlom v južnom Francúzsku, kde nedávno trávili manželia voľné chvíle, zachytil pár počas opaľovania, pričom Catherine na sebe nemala vrchný diel plaviek.

Princ William s Catherine zažalovali magazín pre fotky z dovolenky
SITA

Podanie žaloby dnes potvrdilo tlačové oddelenie formálneho sídla britskej kráľovskej rodiny St James's Palace.

To tiež uviedlo, že "tento incident je pripomienkou najhorších excesov médií a paparazzov počas života Diany, princeznej waleskej, čo ešte viac rozčuľuje vojvodu a vojvodkyňu". Zásah do súkromia v tej istej krajine, kde Williamova matka Diana zomrela pri autonehode, kráľovská rodina považuje za "absurdný a absolútne neospravedlniteľný". Zatiaľ nie je jasné, aké odškodné William s Catherine požadujú. Ako však informovala agentúra AFP, podľa francúzskych zákonov sa magazínu takmer určite preukáže vina, no pravdepodobne dostane iba pokutu. Tá vo väčšine podobných prípadov nedosiahne ani maximálnu hranicu 45-tisíc eur a populárne bulvárne magazíny si preto môžu dovoliť zákony ignorovať.

Redaktor periodika Laurence Pieau odmieta, že by na fotografiách bolo čokoľvek šokujúce. "Je na nich mladá žena, ktorá sa rovnako ako milióny ďalších dievčat na celom svete opaľuje hore bez," odôvodnil rozhodnutie súkromné zábery uverejniť. Kráľovská rodina sa pritom len nedávno vyrovnávala so škandálom spojeným s fotografiami princa Harryho z dovolenky v Las Vegas, kde si 27-ročný člen kráľovskej rodiny užíval s priateľmi pri alkoholických a vyzliekacích hrách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok