O veľkom testovaní národa bude hovoriť bezpečnostná rada

TA3 SITA
19.10.2020 10:59

Predseda vlády Igor Matovič zvolá na utorok Bezpečnostnú radu SR. Situácia je podľa neho vážna. „Stojíme pred kľúčovým bojom, ktorý musíme nielen zvládnuť, ale aj vyhrať,“ uviedol. Informuje o tom aj prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že radu iniciovala a že ju bude zaujímať niekoľko vecí.

"Bude ma zaujímať nielen prepracovanosť konceptu, ale aj stav príprav na plošné testovanie. Najmä to, či je takéto testovanie realizovateľné bez negatívneho dopadu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom, keďže si plošné testovanie vyžiada nemalý počet zdravotníkov. Dôležité sú aj analýzy, či je takúto operáciu možné zrealizovať bez rizika nákazy na testovacích miestach. Môjmu názoru musí predchádzať poznanie," uviedla prezidentka.

Bezpečnostná rada SR sa počas mierového stavu ako poradný orgán podieľa na vytváraní a realizácii bezpečnostného systému SR, plnení medzinárodných záväzkov v oblasti bezpečnosti, vyhodnocuje bezpečnostnú situáciu v SR a vo svete. Venuje sa tiež príprave návrhov opatrení na zachovávanie bezpečnosti SR, na predchádzanie krízovým situáciám, ako aj návrhov na riešenie vzniknutej krízovej situácie pre vládu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok