Vlhová má za sebou úspešný štart sezóny, skončila na pódiu

TA3 TASR
17.10.2020 14:08

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v prvej súťaži novej sezóny zjazdárskeho Svetového pohára na treťom mieste. V sobotnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene po desiatom mieste v prvej jazde sa v tej druhej posunula vďaka najrýchlejšiemu času kola. Vyhrala Talianka Marta Bassinová.

Vlhová má za sebou úspešný štart sezóny, skončila na pódiu
SITA/AP

Po prvej jazde prišiel úspech

Vlhovej ľadovcové štarty SP nesedeli a vlani ako úradujúca majsterka sveta v söldenskom obrovskom slalome skončila štrnásta. Teraz hrozil opäť výsledok hlboko pod jej možnosti, keď sa v prvej jazde nedokázala stotožniť s náročnými podmienkami. Mimoriadne ťažký svah s dlhými "zatvorenými" úsekmi pokryla v hornej časti hmla, z ktorej však slovenská pretekárka vyšla do prvého medzičasu ešte s relatívne nízkou stratou 31 stotín.

vlhoo_0a140370-e4ad-fcf3.jpg

"Sneh bol dobrý, počasie, tiež. Síce bola trochu zlá viditeľnosť, ale dalo sa ísť," konštatovala. V ďalšom priebehu sa jej nepodarilo dynamicky nasadzovať do vysokých oblúkov a v niektorých bránkach to bolo o prílišnom rešpekte. Vlhovej sa to hodnotilo ťažko: "Musím si to zanalyzovať. Ale podľa času aj podľa môjho pocitu som strmú časť išla veľmi zle."

Vydržal jej najrýchlejší čas

Naopak, neviazaný prístup k širokým technickým líniám v stredovej strmine predviedli talianske spolufavoritky. Obe išli približne na jednej úrovni, Bassinová však úplne čisto a preto získala 58 stotín aj na Brignoneovú. Víťazka SP spravila v strednej časti chybu, keď sa dostala príliš nízko pod bránku, rýchlo to však skorigovala a ako jediná konkurovala svojej krajanke. Tretia Nórka Mina Fuerst Holtmannová stratila 98 stotín.

Petre Vlhovej v druhom kole zažiarilo na trať slnko a 25-ročná zjazdárska superstar nasadila už v hornom úseku optimálne tempo. Vošla ním do strmého previsu tak, že tiahle oblúky rysovala agresívnejšie a napriek tomu takmer nerobila drobné chybičky, len raz ju viditeľne trochu rozhodilo v pozícii hornej časti tela. Na medzičasoch jasne dominovala a v cieli jej na zeleno zasvietila hodnota 1,34 s.

Najrýchlejší čas 2. kola Vlhovej vydržal až do konca a žiadna súperka ho vážnejšie neohrozila. Najbližšie bola Brignoneová (+0,45), Bassinovej na celkové víťazstvo stačil piaty najlepší druhý čas (+0,89).

Témy: Petra Vlhová
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok