PR správa

ITAPA o štyri týždne neskôr – s eGov lídrami a anticovidovou hmlou

PR
16.10.2020 15:40

ITAPA reaguje na aktuálny núdzový stav na Slovensku a presúva termín svojho medzinárodného kongresu na 7. – 9. december 2020, teda o štyri týždne neskôr. Okrem atraktívneho programu a top spíkrov príde s novinkou – inteligentnou antivírusovou hmlou.

ITAPA o štyri týždne neskôr – s eGov lídrami a anticovidovou hmlou
PR

Tento rok bude mať kongres až tri dni, pričom prvý deň bude v znamení inteligentného priemyslu, digitálneho zdravotníctva a reforiem na Slovensku. Druhý deň budú rezonovať témy eGovernmentu s ich novými lídrami a záverečný deň venuje ITAPA pozornosť kybernetickej bezpečnosti. Aktuálny termín potvrdili už pozvaní hostia - strojca estónskeho eGovernmentu Taavi Kotka, podpredsedníčka vlády Veronika Remišová, podpredseda vlády Richard Sulík, minister financií Eduard Heger, bývalý minister financií a reformátor Ivan Mikloš, splnomocnenec Úradu vlády ČR Vladimír Dzurilla a desiatky ďalších spíkrov z verejnoprávneho a firemného zázemia zo Slovenska aj zahraničia.

„Keďže cítime zodpovednosť za všetkých našich účastníkov a spíkrov, posúvame kongres do, veríme, bezpečnejšieho obdobia. Tohtoročnú ITAPA pripravujeme hybridnou formou – atraktívnou kombináciou fyzického a online eventu, pričom bezpečnosť účastníkov bude pre nás absolútnou prioritou - tu predstavíme eventovú novinku. Máme úprimný úmysel ukázať, že aj pri nepriaznivejších podmienkach sa dá bezpečne žiť a naplno tvoriť,“ hovorí Dana Kršáková, riaditeľka ITAPA.

ITAPA využije viaceré bezpečnostné opatrenia v súlade s platnými režimovými nariadeniami tak, aby sa účastníci kongresu cítili neohrozene a komfortne. Jedným bude aplikovanie novinky -  inteligentnej suchej hmly, ktorá dokáže dezinfikovať vzduch priamo v priestoroch kongresu, čím do niekoľkých sekúnd zničí možné prítomné vírusy. Inteligentná hmla je tvorená malými kvapôčkami dezinfekčnej substancie. „Častice minerálov v inteligentnej hmle spôsobia, že sa vírus pri kontakte s nimi vďaka osmóze doslova „usuší“,“ vysvetľuje šéf a spoluzakladateľ ITAPA Michal Ivantyšyn. Táto hmla je úplne neškodná pre ľudí a nijako ich neobmedzuje v činnosti. Dezinfekčný roztok, ktorý využíva, je totiž čiastočne elektrolýzou rozložená soľ rozpustená vo vode. Bude sa ním dezinfikovať aj povrch tela, rúk a predmetov. „Samozrejme plánujeme v rámci dodržania protipandemických opatrení testovať účastníkov aj v tom čase legitímnymi a dostupnými testami na COVID-19. Spolu s aplikáciou inteligentných riešení chceme takto vyslať signál k bezpečnej kreativite. Že možno netreba plošne zatvárať prevádzky a podujatia, ale skôr hľadať  inteligentné východiská a spájať sa v efektívnej spolupráci, “ dodáva Ivantyšyn.

Informácie o kongrese, program a registrácia na www.itapa.sk
Bezplatná akreditácia pre médiá do 4. decembra 2020

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok