Diskusiu k Zákonníku sprevádzal Marx, cirkevné hodnoty aj útoky na firmy

TASR TA3
14.9.2012 11:03

Niekoľkohodinovú diskusiu k Zákonníku práce sprevádzali okrem odborných názorov aj útoky, avšak nielen útoky medzi poslancami jeden na druhého, ale aj na odborárov a firmy. Na slovenských odborárov sa sťažovali všetky strany opozície.

Poslanec László Solymos (Most-Híd) tvrdil, že navrhované zmeny nemajú za cieľ chrániť zamestnancov ani zamestnávateľov. "Len odborárskych bossov, ktorí si aj napriek kríze prídu na svoje. Toto je jediná istota novely," upozornil v rozprave k prvému čítaniu tejto základnej pracovnej legislatívy v parlamente.

Naopak, na firmy zaútočil politik vládneho Smeru Ľuboš Blaha. Ten tvrdil, že zamestnankyne, pokladníčky, v obchodnej sieti Tesco sú donútené pracovať na živnosť. "Naša spoločnosť nemá pracovníkov, ktorí by pracovali na živnosť," vysvetlila pre TASR hovorkyňa Tesca Zuzana Lošáková, ktorá tak poprela jeho tvrdenia.

Blaha bol jedným z politikov, ktorý si za svoje vystúpenia vo faktických poznámkach v reakcii na opozičných poslancov vyslúžil nálepky marxistu či obdivovateľa Friedricha Engelsa, ktorý bol presadzovateľom marxististej filozofie. Za týmto Blahovým pomenovaním stoja jeho ľavicové názory a citovanie ekonómov obľúbených najmä v období bývalého režimu.

Na cirkev a cirkevné učenie sa odvolávali opoziční poslanci Július Brocka (KDH) a Richard Vašečka (OĽaNO). Práve Vašečka, ktorý bol jedným z iniciátorov zriadenia miestnosti na modlenie pre poslancov na pôde parlamentu, cirkevné hodnoty podrobne svojim kolegom vysvetľoval. "V Národnej rade SR sme poslanci a mali by sme sa vyjadrovať k odbornej stránke," odkázala mu vtedy Jana Vaľová (Smer-SD).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok