Vodu nevypneme, ale nenajedia sa, rozhodol o poslancoch Kollár

TA3 TASR
15.10.2020 15:38

Do parlamentnej jedálne nebudú mať prístup poslanci ani ich asistenti a médiá. Stravovať sa v nich budú môcť len zamestnanci Kancelárie NR SR. Rozhodol o tom šéf parlamentu Boris Kollár. Skonštatoval, že nechce umožniť opozičným poslancom vytĺkať z tejto témy politický kapitál.

Vodu nevypneme, ale nenajedia sa, rozhodol o poslancoch Kollár
SITA/Branislav Bibel (ilu)

Kollár vysvetlil, že aj fabriky sú povinné zabezpečiť stravu svojim zamestnancom, preto vydávanie stravy v parlamentnom bufete chce pre zamestnancov kancelárie zachovať. V NR SR podľa neho pracuje asi 350 zamestnancov. Poslancom sa nezabezpečí ani rozvoz jedál. Kollár tiež dodal, že nebude možné si ani vziať z jedálne jedlo v jednorazových obaloch. Poslanci podľa neho budú mať k dispozícii len pitnú vodu na sociálnych zariadeniach.

Podpredseda parlamentu Pellegrini kritizoval, že jedáleň v parlamente bude otvorená pre poslancov. Kollár to označil za malichernosť a vytĺkanie politického kapitálu.

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini počas stredy kritizoval, že jedáleň v parlamente bude otvorená pre poslancov. Kollár to označil za malichernosť a vytĺkanie politického kapitálu. Šéf parlamentu dodal, že na poslaneckom grémiu sa ešte skôr dohodli, že jedáleň zostane otvorená, pričom Pellegrini na stretnutí grémia chýbal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok