SaS v nemilosti. Premiér kritizuje Sulíka, Klusa nezobral do Bruselu

TA3 SITA TASR
14.10.2020 13:16

Premiér Igor Matovič očakával, že vicepremiér Richard Sulík príde na vládu s návrhom zrušiť vlaky zadarmo a zatvoriť prevádzky len v najviac postihnutých regiónoch. Sulík vraj nič také nepredložil. Na tlačovej konferencii o veľkej štátnej pomoci ministri sulíkovcov úplne chýbali.

Prečo chýbali ministri SaS

Na spoločnej tlačovej konferencii boli prítomní šéfovia rezortov za hnutie OĽANO, Sme rodina aj Za ľudí. Zástupcovia SaS chýbali. „Za mnou stoja ľudia, ktorí sa zaujímali o reálnu pomoc dotknutým prevádzkam, ktoré budú od štvrtka zatvorené,“ vysvetlil predseda vlády, prečo chýbajú ministri za SaS.

Matovič údajne očakával, že Sulík príde na rokovanie vlády s návrhom zatvoriť prevádzky iba v najviac postihnutých regiónoch a zrušiť vlaky zadarmo, no taký návrh nepredložil. "Richard síce prišiel neskôr, odišiel skôr, ale za ten čas čo tam bol, nepovedal ani slovo," povedal Matovič. Premiér podotkol, že pre vyjadrenia Sulíka z ostatných dní a jeho otvorený nesúhlas s opatreniami proti pandémii ochorenia COVID-19 "nemá najmenší dôvod byť ústretový voči strane SaS a jej predstaviteľom."

Klusa nezoberie do Bruselu

Prejaví sa to aj tým, že štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus nebude sprevádzať premiéra na samit Európskej rady, ktorý začína v Bruseli. "Aj v rodine, keď platia nejaké pravidlá, platia pravidlá. Keď niekto v tej rodine jej potrebuje stále len ubližovať, potom aj rodina sa k nemu tak trošku správa," reagoval premiér na otázku, či Klusa berie do Bruselu. 

Klus povedal, že sa s Matovičom rozprával v pondelok o tom, že ho tentoraz nebude do Bruselu sprevádzať na samit tak, ako je to v prípade tzv. sherpov, čiže hlavných koordinátorov európskych tém, zvykom. "Treba však dodať, že to nie je pravidlom, keďže zloženie delegácie si určuje premiér a pokiaľ viem, vo štvrtok letí veľmi oklieštená zostava," dodal štátny tajomník.

V nedeľu Sulík predčasne opustil zasadnutie Ústredného krízového štábu. Kritizoval prijímanie celoplošných opatrení bez základných údajov o tom, kde sa nakazili ľudia pozitívne testovaní na prítomnosť koronavírusu. Následne si s premiérom vymenili niekoľko odkazov na sociálnych sieťach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok