Mikas má podľa Sulíka priveľkú moc, o zatváraní mala rokovať koalícia

TA3 SITA TASR
14.10.2020 09:54

Hlavný hygienik má podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka na Slovensku príliš veľkú moc. Minister tak reagoval na skutočnosť, že vláda nemohla rokovať o zmenách opatrení, ktorými sa na Slovensku obmedzí činnosť reštaurácií a zatvoria sa ďalšie prevádzky.

Len slovo hlavného hygienika

"Dnes s prekvapením konštatujem, že je to len slovo hlavného hygienika. Mám veľké pochybnosti, či je správne, aby takúto veľkú moc mal v rukách hlavný hygienik, keďže vláda nesie zodpovednosť za vývoj v krajine," konštatoval Sulík.

Minister zároveň kritizoval, že o tom kroku nerokovala koaličná rada. "Považujem toto opatrenie z ekonomického pohľadu za mimoriadne škodlivé. Doženie to do bankrotu stovky, možno tisícky prevádzkovateľov," vyhlásil. Podľa vlastných slov je z takéhoto vývoja veľmi smutný. "Úplne zbytočne si kazíme ekonomiku," myslí si Sulík.

Zatvárajte len v ohniskách nákazy

Opätovne pritom zopakoval, že zatvárať sa majú prevádzky v ohniskách nákazy. Minister zdôraznil, že každé obmedzenie podnikania by mal štát kompenzovať a opatrenia by sa mali obmedziť na ohniská nákazy. "Zatvoriť reštaurácie v Poltári, kde bol jeden nakazený za dlhé obdobie, nedáva zmysel," dodal Sulík.

Neexistuje podľa neho návod na správne opatrenia, ktoré by mala každá krajina urobiť, pretože podmienky sú rôzne. "Preto je správne, keď krajiny opatrenia prispôsobujú situácii, ktorá je v tej krajine daná," dodal Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok