V mnohomiliónovom meste odhalili 12 infikovaných. Otestujú všetkých

TA3 TASR
12.10.2020 09:13

Úrady východočínskeho prístavného mesta Čching-tao chcú otestovať na koronavírus všetkých deväť miliónov ľudí, ktorí tam žijú. Mesto v nedeľu hlásilo 12 nových prípadov infekcie.

Východočínske prístavné mesto Čching-tao plánuje v priebehu piatich dní otestovať na nový druh koronavírusu všetkých svojich 9,4 milióna obyvateľov. Pôjde tak o prvé masové testovanie za posledné mesiace. V meste Čching-tao potvrdili v nedeľu šesť prípadov ochorenia COVID-19. Podľa tamojších úradov sa títo pacienti nakazili v nemocnici. Odkedy sa v meste objavili prvé prípady infikovaných novým koronavírusom, otestovali tam už viac ako 140 000 zamestnancov zdravotníckych zariadení i novoprijatých pacientov.

V období, keď počet infikovaných začal v Číne opäť narastať, sa tam medzi 1. a 7. októbrom konali oslavy spojené s tradičným tzv. Zlatým týždňom, ktorý je jedným z najrušnejších dovolenkových období. Naprieč krajinou tak cestovali stovky miliónov ľudí. Druhej vlne pandémie sa však vďaka rýchlemu testovaniu a lockdownom podarilo zabrániť.

Nový koronavírus sa prvýkrát objavil v čínskom meste Wu-chan v decembri 2019. Odvtedy sa ním v Číne podľa údajov z americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa nakazilo 90.812 ľudí a 4739 mu podľahlo.

Témy: Čína Wu-chan
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok