Zákazy i rázne opatrenia. Takto reagovali ministri na krízový štáb

TA3 SITA
11.10.2020 16:21

Svoje stanovisko k prijímaniu ráznych opatrení predstavili aj ďalší koaliční partneri. Minister práce, Milan Krajniak, upozorňuje na mimoriadne vážnu situáciu. Šéfka Za ľudí zase tvrdí, že v prípade zákazov bude potrebné prijať aj kompenzačné opatrenia.

Strana Za ľudí sa nepresadila

Strane Za ľudí sa podľa ministerky Veroniky Remišovej nepodarilo presadiť regionálny princíp protipandemických opatrení. Remišová dopoludnia v tlačovej správe uviedla, že má záujem presadiť regionálny princíp opatrení, teda že opatrenia budú prijímané podľa toho, aká je situácia v jednotlivých regiónoch. Opatrenia by tak nemali celoplošný charakter.

„Hovorili sme o kompenzáciách pre jednotlivé sektory, táto pomoc musí byť rýchla a efektívna, aby sa dostala k ľuďom. Zajtra ráno bude zasadať vláda na rokovaní, ktoré bude zamerané na tieto opatrenia a následne mimoriadna schôdza parlamentu a ako jednu z prvých vecí budeme riešiť kompenzácie pre ľudí, ktorí budú mať zatvorené prevádzky,“ povedala Remišová.

Krajniak sa chce vyhnúť lockdownu

Najväčšia pravdepodobnosť nakazenia sa koronavírusom je podľa ministra práce Milana Krajniaka doma, je preto potrebné obmedziť ostatné kontakty. „Nechcem sa dostať do situácie, keď budeme vracať ľudí v sanitkách naspäť domov, lebo o mesiac nebudeme mať voľné lôžka. Reálne to hrozí, ak dnes nič neurobíme,” konštatoval. Je podľa neho nezodpovedné a pokrytecké, ak niekto rozpráva, že je čas robiť si dlhodobé analýzy a vypočítavať scenáre.

„Dnes máme v obehu približne 200-tisíc pozitívnych a nevieme o nich. Každý 25. človek, ktorého stretnete, je pozitívny. Je to vážna situácia. Je isté, že každý z nás stretne a bude stretávať niekoho, kto je pozitívny, aj keď nemusí mať príznaky," povedal minister práce. Ak sa chce Slovensko vyhnúť lockdownu, je podľa neho potrebné urobiť zásadné opatrenia. Ako dodal, na výber je iba nepríjemná a veľmi nepríjemná možnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok