Trumpovi dovolili vyjsť z izolácie, chce sa vrátiť do kampane

TA3 TASR
11.10.2020 07:26

U amerického prezidenta Donalda Trumpa už nehrozí, že by mohol nakaziť koronavírusom ďalších ľudí. Lekári mu preto dovolili vyjsť z izolácie. Patogén u prezidenta zistili pred deviatimi dňami. Trump sa potom podrobil špičkovej liečbe vo vojenskej nemocnici v Marylande.

Osobný lekár amerického prezidenta Sean Conley v sobotu uviedol, že u Donalda Trumpa už nie je riziko, že by nový druh koronavírusu, ktorý mu diagnostikovali minulý týždeň, mohol preniesť na niekoho iného. Conley vo svojom vyhlásení dodal, že Trump spĺňa podmienky amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb pre bezpečné opustenie izolácie. Podľa Conleyho testy priebehu Trumpovho ochorenia preukázali, že koncentrácia vírusu v jeho tele je čoraz menšia.

Trump v sobotu absolvoval v Bielom dome prvé verejné vystúpenie, odkedy bol na vírus pozitívne testovaný. Z balkóna sa prihovoril niekoľkým stovkám svojich podporovateľov. Americký prezident na budúci týždeň plánuje tri volebné zhromaždenia. Pondelkové zhromaždenie sa uskutoční v americkom štáte Florida. V utorok má Trump absolvovať zhromaždenie v Pennsylvánii a v stredu v štáte Iowa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok