Zverejnili, ktoré okresy SR sú v červenej zóne. Sú ich desiatky

TA3 TASR
9.10.2020 12:40

Na Slovensku po týždni vzrástol počet červených okresov o 21. Aktuálne je ich v takzvanej červenej fáze 62, minulý týždeň ich bolo 41. Vyplýva to zo semaforu, ktorý je zverejnený na webe korona.gov.sk. V takzvanej oranžovej fáze je 11 okresov, šesť je zaradených v zelenej zóne.

Zverejnili, ktoré okresy SR sú v červenej zóne. Sú ich desiatky
TASR/Jaroslav Novák

Medzi červené okresy patrí všetkých päť okresov v meste Bratislava, nasledujú Senec, Malacky, Pezinok, Dunajská Streda, Komárno, Galanta, Trnava, Senica, Skalica, Myjava, Piešťany, Hlohovec, Nové Mesto nad Váhom, Topoľčany, Nitra, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Zlaté Moravce, Ilava, Prievidza, Žarnovica, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Púchov, Považská Bystrica, Žilina, Martin, Čadca, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín.

Len šesť okresov na Slovensku je aktuálne v zelenej zóne, kde je podľa semaforu COVID-19 situácia pod kontrolou. Ide o okresy Bytča, Kysucké Nové Mesto, Turčianske Teplice, Poltár, Revúca a Levoča.

mapka_0a14036f-3d99-a88a.jpg

Ďalšími sú Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Banská Bystrica, Detva, Veľký Krtíš, Poprad, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Vranov nad Topľou, všetky štyri okresy v Košiciach a Košice-okolie, Trebišov, Michalovce, Sobrance, Humenné a Snina. Semafor COVID-19 v pandemickom pláne označuje v červenej fáze situáciu za kritickú.

V oranžovej zóne, ktorá naznačuje zhoršujúcu sa situáciu, sú okresy Šaľa, Nové Zámky, Levice, Krupina, Zvolen, Partizánske, Lučenec, Rimavská Sobota, Rožňava, Gelnica a Medzilaborce. Len šesť okresov na Slovensku je aktuálne v zelenej zóne, kde je podľa semaforu COVID-19 situácia pod kontrolou. Ide o okresy Bytča, Kysucké Nové Mesto, Turčianske Teplice, Poltár, Revúca a Levoča. Minulý týždeň bolo 41 okresov v červenej a 20 v oranžovej fáze. Zelených okresov bolo 18.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok