Good Angels Košice získali americkú rozohrávačku Quigleyovú

SITA
13.9.2012 10:14

Ďalšou novou tvárou v kádri basketbalistiek Good Angels Košice sa stala Alexandria Quigleyová. Dvadsaťšesťročná americká rozohrávačka má aj maďarský pas, v minulosti hrala vo WNBA.

Good Angels Košice získali americkú rozohrávačku Quigleyovú
wikipedia.org

"Po tom, čo sa Zuzka Žirková rozhodla, že v tejto sezóne hrať nebude, sme museli riešiť zloženie tímu a ešte jednu hráčku. Keďže Američanky môžu byť v tíme len dve, potrebovali sme ešte jednu európsku posilu. Stala sa ňou Alexandria Quigleyová, Američanka s maďarským pasom, ktorá je na úrovni hráčok WNBA. Tým, že má maďarský pas, jej cena na trhu narástla, sme radi, že bude u nás," uviedol pre denník Korzár generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Quigleyová má v zmluve klauzulu, že v prípade záujmu z iného klubu môže zmeniť dres. Košičania však išli do rizika, keďže finančné očakávania rozohrávačky nedokážu stopercentne uspokojiť. "Do Košíc príde s tým, že si u nás chce spraviť meno a to je pre nás v podstate plus," dodal pre Korzár Jendrichovský.

Quigleyová, ktorú v roku 2008 do WNBA draftoval Seattle, hrala v minulej sezóne v maďarskom Pécsi. V drese maďarskej reprezentácie bola najlepšou strelkyňou v ostatnej kvalifikácii majstrovstiev Európy. V kádri Good Angels je ešte voľné miesto pre jednu legionárku z USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok