Apple uviedol na trh nový iPhone 5

TASR
13.9.2012 09:53

Americký technologický gigant Apple predstavil v noci nadnes nový model inteligentného telefónu iPhone 5, s ktorým chce konkurovať rivalom na trhu, predovšetkým smartfónom juhokórejského koncernu Samsung.

Apple uviedol na trh nový iPhone 5
SITA

Nový iPhone je tenší, rýchlejší a má väčší displej ako jeho úspešný predchodca iPhone 4S. Zatiaľ ho môžu získať len zákazníci v USA, Kanade, Austrálii, Japonsku, Hongkongu, Británii, Francúzsku a Nemecku, ktorí si ho dopredu objednali. Postupne sa však objaví na pultoch v obchodoch po celom svete.

Nový iPhone má displej s uhlopriečkou 10,16 centimetra, ktorá je väčšia ako u ostatných smartfónov z produkcie Apple. A hoci konkurencia vyrába mobily s ešte väčšími displejmi, americký koncern tvrdí, že jeho telefón "sadne lepšie do ruky", je totiž o 18 % tenší a o 20 % ľahší. No predovšetkým má nový čip A6, ktorý je dvakrát rýchlejší a výkonnejší ako A5 v starších smartfónoch.

Apple okrem nového modelu iPhon 5 predstavil aj nové verzie iTunes, iPod Nano a iPod Touch. Oba iPody aj iPhone majú zároveň nové slúchadlá, na ktorých dizajnéri pracovali tri roky, aby dosiahli "perfektné" parametre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok