Spamätajte sa, hnevá sa premiér. Na Orave obchádzajú pravidlá

TA3
8.10.2020 09:27

Premiér Igor Matovič v statuse na Facebooku poukázal na to, že na Orave sa napriek veľmi vysokému výskytu nákazy obchádzajú pravidlá a v utajení sa tam konajú svadby a oslavy.

Spamätajte sa, hnevá sa premiér. Na Orave obchádzajú pravidlá
TASR/František Iván

"Spamätajme sa, prosím, toto je cesta do pekla," uviedol premiér, ktorý apeluje na ľudí, aby mysleli na tých, ktorých zdravie a životy svojou nerozvážnosťou ohrozujú, teda "babky, dedkov, chronicky chorých ľudí, onkologických pacientov, zdravotné sestry, lekárov...a mnohých ďalších."

K situácii sa vyjadrila aj polícia. "V regióne Oravy panuje v súčasnosti najhoršia epidemiologická situácia. Infikovaných novým koronavírusom je už viac ako 1300 obyvateľov. Počty neklesajú, majú stúpajúcu tendenciu. Za zvýšenými číslami, ktoré bezprostredne ohrozujú všetkých občanov z oblasti stoja predovšetkým nezodpovedné skupiny ľudí, ktoré nerešpektujú mimoriadne nariadenia. Napriek zákazu organizujú svadobné hostiny, rodinné oslavy a hromadné kamarátske stretnutia," uviedli strážcovia zákona s tým, že policajný zbor pristúpi k ráznym a okamžitým zvýšeným kontrolám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok