Matovič si pochvaľoval skorú rannú vládu. Chce v nej pokračovať

TA3 TASR
7.10.2020 12:54

Predseda vlády Igor Matovič je za to, aby sa rokovanie vlády začínalo skôr. V stredu sa rokovalo už od šiestej ráno, doteraz sa schôdza otvárala zväčša o desiatej. Ministri jeho rozhodnutie rešpektovali, niektorí, ako napríklad šéf envirorezortu Ján Budaj, však priznali, že skoro ráno vstávajú neradi.

Matovič si pochvaľoval skorú rannú vládu. Chce v nej pokračovať
TASR/Pavel Neubauer

Ministri budú mať celý deň pred sebou

Matovič po rokovaní vlády pripomenul, že v stredu skončilo rokovanie tesne pred 10.00 h, pričom inokedy by sa o tomto čase ešte len začínalo. Ako dodal, ministri tak budú mať celý deň pred sebou a môžu riešiť veci na svojich ministerstvách. Podotkol, že pred vládou za bežných okolností veľa toho nevybavili a robota sa kopila. "Som za to, aby sme takto fungovali aj ďalej," dodal.

"Dáva nám to priestor, aby sme viac vecí stihli. Dáva nám to aj počas vlády komfort rokovať o niektorých bodoch viacej a nemusíme sa hnať. Máme ten komfort prediskutovať veci do hĺbky a pomáha to aj samotnému rozhodnutiu," povedal minister financií Eduard Heger. Ako dodal, je to aj pekný akt solidarity s ľuďmi, ktorí vstávajú roky omnoho skôr a chodia do práce. Šéf dopravy Andrej Doležal poznamenal, že nemal v princípe problém vstať, aj keď nie je ranné vtáča.

Niektorí sú na skoré vstávanie zvyknutí

Minister práce Milan Krajniak pri príchode na rokovanie pripomenul, že zvyk začať svoj pracovný deň o tomto skorom rannom čase mal rakúsky cisár František Jozef. "Neviem, či premiér nezačína mať imperiálne chúťky,“ poznamenal Krajniak s úsmevom o čase rokovania kabinetu. Priznal, že by sa vedel prispôsobiť, aj keby sa stredajší čas stal pravidlom. Problém by nemal ani minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). "Môj deň začínam vždy o piatej, pol šiestej odpovedaním na maily. Takže som zvyknutý, aspoň mi to nerozbije deň,“ povedal. Ministri obrany a zahraničných vecí Jaroslav Naď a Ivan Korčok prišli na rokovanie spoločne. "Stretli sme sa náhodne na benzínovej pumpe v Senci, takže sme už stihli kávu,“ oznámili. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO) stihol celý ranný rituál. "Kávu, vločky aj cvičenie," spresnil.

Ministerka kultúry Natália Milanová je na skoré ranné vstávanie zvyknutá – ako matka pomerne malého dieťaťa. "Je to pre mňa teda samozrejmosťou. Prídem dnes o čas s dieťaťom, ale viem si ho vynahradiť niekedy inokedy,“ uviedla ministerka. Verí, že možno ráno budú na rokovaní sviežejší a zasadnutie stihnú absolvovať skôr ako inokedy. Minister školstva Branislav Gröhling priniesol svojim kolegom na ranné rokovanie vlády chlieb vo vajci, pri príprave ktorého trochu asistoval. Šéf envirorezortu Ján Budaj ráno vstáva nerád. "Nechodím ale sem kvôli vláde, ale z dôvodu životného prostredia,“ povedal Budaj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok