Neuspel. Obvinený z prípravy vraždy Lipšica ostáva vo väzbe

TA3 SITA
7.10.2020 11:57

Dušan Kracina, ktorý je obvinený v kauze objednávok vrážd prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica, ostane vo väzbe.

Neuspel. Obvinený z prípravy vraždy Lipšica ostáva vo väzbe
TASR/Ján Krošlák

Ako ďalej informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, senát 5T NS SR na neverejnom zasadnutí sťažnosti obvineného ako aj prokurátora, podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol obvinený vzatý do väzby, zamietol ako nedôvodné. „Senát sa stotožnil s rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie a rovnako dospel k záveru, že dôvody tzv. útekovej a preventívnej väzby u obvineného, v tomto štádiu konania, sú dané,” povedala Važanová.

Dušan Kracina je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy formou účastníctva. ŠTS ho do väzby zobral 23. septembra pre obavu z možného úteku a pokračovania v trestnej činnosti. Sudca vtedy zároveň neakceptoval návrh prokurátora na kolúznu väzbu.

Národná kriminálna agentúra zadržala v pondelok 21. septembra Dušana Kracinu v rámci policajnej akcie „Objednávka“. Ako polícia objasnila, vyšetrovateľ Kracinu ešte v nedeľu 20. septembra obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy s tým, že sa jej mal dopustiť v štádiu prípravy, ktorá je rovnako trestná. „Skutku sa mal dopustiť na dvoch osobách, na chránenej osobe, ktorou je tiež verejný činiteľ, ale aj osoba, ktorá plní povinnosti uložené na základe zákona a tiež z osobitného motívu, ktorým je objednávka alebo v úmysle získať majetkový prospech,“ priblížila polícia a doplnila, že na trestnom čine sa mal zúčastniť ako objednávateľ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok