Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SEAT využíva 3D tlač na výrazné zrýchlenie výroby rôznych dielov

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
6. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne je mnohým známe, že kým sa nový model osobného vozidla dostane na cesty, musí si prejsť značným procesom vývoja. V ňom sa na prototypných strojoch doladia všetky detaily a vychytá sa väčšina chýb. Našťastie dnes automobilkám už v tomto smere vo veľkom pomáhajú technológie, vrátane 3D tlače. Využíva ju aj španielsky SEAT v rámci svojho vynoveného Centra vývoja prototypov. A práve táto inovácia im až 10 násobne zrýchlila prácu.

Automobilka SEAT sa rozhodla zjednotiť všetky procesy potrebné pred výrobou budúceho vozidla pod jednu strechu. Už v roku 2007 preto spustila svoje Centrum vývoja prototypov, ktoré je jediné vývojové stredisko pre prototypy automobilov v Španielsku. Implementovala pritom najnovšie technológie z Priemyslu 4.0, vrátane inovatívnej 3D tlače. V jej 3D laboratórium sa tak tlačia trojrozmerné diely pre všetky fázy procesu vývoja a výroby vozidla. Komponenty sú vyrábané bez foriem, bez obmedzenia dizajnu a až 10-krát rýchlejšie ako pri bežnom procese.

Ako tvrdí team, limity sú len vo fantázii, "Ak si to niekto dokáže predstaviť, my to dokážeme zhmotniť." To je motto 3D laboratória. Pre všetky divízie SEATu, ako je dizajn, výroba, či logistika tu denne pracuje 9 tlačiarní, v neustálom 24 hodinovom cykle. Podľa slov vývojárov je jednou z výhod to, že môžu použiť nekonečné geometrie a vykonať akýkoľvek typ vysoko presného návrhu pre všetky oblasti továrne, aj keď sa to môže zdať akokoľvek komplikované. Jednoducho to, čo sa bežným procesom dosiahnuť nedá.

Hlavnou výhodou použitia 3D technológie je rýchlosť s akou sú diely vyrábané. V normálnom procese, napríklad na výrobu zrkadla, je potrebné najskôr vyrobiť formu, čo môže trvať týždne. A ak by bola ešte potreba niečo upraviť, treba vyrobiť ďalšiu formu. Pri 3D tlači však táto predbežná fáza zmizne. Technici dostanú súbor s dizajnom a pošlú ho na vytlačenie, akoby išlo o papierový dokument. Za 15 hodín je diel hotový. Umožňuje to vyrobiť niekoľko verzií v jednom týždni, ktoré sa dajú znova testovať a upravovať, a tak sa do výroby dostane naozaj len to najlepšie. Len za deň dokážu vyrobiť až 50 dielov.

80% výrobkov vytlačených v 3D laboratóriu tvoria prototypy pre vývoj vozidiel. No vyrábajú sa tu aj nástroje a náradie pre montážne linky. Okrem presného tvaru možno dosiahnuť aj špecifickú hmotnosť alebo to, že materiál odolá teplotám až do 100 stupňov Celzia.

Príkladom technológie, ktorú SEAT používa na vytváranie nástrojov, je tlačiareň s kontinuálnym vláknom. Tu sa používa nielen plast, ale aj uhlíkové vlákno, aby sa plast spevnil a získal sa tak oveľa ľahší a pevnejší nástroj, ktorý vydrží mnoho cyklov vo výrobe. Existuje pritom niekoľko druhov 3D tlačiarní: multi jet fúzia, laserové spekanie, tavenie vlákien alebo dokonca vytvrdzovanie UV svetlom. V závislosti od toho, čo je potrebné vytlačiť, sa vždy vyberie vhodnejšia technológiu. Každá tlačiareň potom vyrába diely z konkrétneho materiálu.

Aplikácií využitia modernej 3D tlače v koncerne stále pribúda. Najnovšie sa SEAT zameriava na osobný servis pre zákazníka s tlačou prispôsobených dielov, komponentov zo špeciálnych sérií, prípadne ťažko dostupných náhradných dielov. Na svoje si tak prídu aj nadšenci veteránov, ktorí márne hľadajú nejakú súčiastku z historického modelu, ktorý sa už nevyrába. Po novom im ju môže automobilka priamo vytlačiť.