Prejav neschopnosti. Strana Hlas hodnotila reformný dokument

TA3 TASR
5.10.2020 16:41

Reformný dokument Moderné a úspešné Slovensko, ktorý v pondelok predstavil minister financií Eduard Heger, je prejavom amaterizmu a neschopnosti súčasnej vlády. Uviedol to na brífingu nezaradený poslanec národnej rady a člen mimoparlamentnej strany Hlas-sociálna demokracia Peter Žiga.

"Myslíme si, že takto neodborný materiál, ktorý neprešiel žiadnou diskusiou, je typickým prejavom amaterizmu a neschopnosti tejto vlády. Teraz sa začína o ňom diskutovať. Máme na diskusiu 10 dní. Materiál, ktorý bol predstavený slovenskej, nielen laickej, ale aj odbornej verejnosti, zodpovedá času (rozpracovania) okolo 1. augusta," povedal bývalý minister hospodárstva Žiga.

Tri mesiace podľa jeho slov o niečom, niekde zavretí úradníci diskutovali bez akéhokoľvek kontaktu s praxou, bez akýchkoľvek konkrétnych projektov - bez pripomienok od akademickej obce, bez pripomienok od Združenia miest a obcí Slovenska, bez diskusie od zamestnávateľov, zamestnancov. "Nikto sa im k tomu nevyjadroval. Tieto návrhy sú odtrhnuté od praxe. Teraz sa začína diskutovať a za 10 dní sa má (dokument) schváliť," zdôraznil Žiga. Upozornil, že jedna z koaličných strán (Za ľudí, pozn.) s dokumentom nesúhlasí. "Avizuje, že predstaví vlastný projekt. Považujeme toto za vážne zlyhanie, považujeme to za nehospodárne nakladanie s možnosťami Slovenska," podčiarkol.

Žiga dodal, že Slovensko môže získať počas rokov 2021 až 2023 sumu 6,5 miliardy eur na konkrétne projekty. "Nič však nemáme pripravené. Slovensko - táto vládna koalícia nepripravila ani jeden projekt. Celé toto je len pexeso nárokov, ktoré nemôžeme akceptovať a preto budeme interpelovať aj ministrov aj predsedu vlády a budeme sa snažiť viesť diskusiu na pôde NR SR," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok