Začnú súdiť muža, ktorý mal svoje obete po vražde spaľovať

TA3 TASR
5.10.2020 14:06

Čoskoro sa začne hlavné pojednávanie s mužom, ktorého niektorí na Slovensku považujú za sériového vraha. Jeho prípad je plný šokujúcich detailov, uškrtení, rozštvrtených tiel či odrezaných hláv. Miroslavovi Lehotskému hrozí doživotie.

Začnú súdiť muža, ktorý mal svoje obete po vražde spaľovať
SITA/AP (ilu)

Vidia ho ako sériového vraha

Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil termín hlavného pojednávania s Miroslavom Lehotským, ktorý je obžalovaný z troch vrážd. V kauze je naplánované na ŠTS, pracovisko Banská Bystrica hlavné pojednávanie na 18., 19. a 20. novembra, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Lehotský sa zviditeľnil pri troch vraždách, prvej z roku 2010, a médiami je pokladaný za sériového vraha.

Obžalobu vo veci podal na ŠTS prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry koncom augusta. A to vo vzťahu k Sandre N. za obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný na blízkej osobe a vo vzťahu k Romanovi P. a Monike B. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. O obvinení v júli 2017 informoval bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško.

Podľa polície žil obvinený v minulosti v ČR, neskôr sa spolu s družkou a dieťaťom presťahovali na Slovensko. V Zliechove mal prenajatý dom. "Družka mala silné podozrenie, že ju podvádza a rozhodla sa odísť k rodičom," povedal vtedy Hraško. Obvinený ju v tomto prípade nedokázal presvedčiť, aby zostala a tak podľa polície vraždil. Pred zaškrtením s ňou mal mať pohlavný styk, následne ju rozštvrtil a spálil.

Hrozí mu doživotie

Rovnaký priebeh mala mať aj ďalšia vražda mladej mamičky Moniky o dva roky neskôr. Jedného dňa zmizla spolu s 1,5-ročnou dcérkou. Poslednou obeťou mal byť muž, keď Miroslavova posledná priateľka vraj na vlastné oči videla, ako uškrtil jej vtedajšieho priateľa šnúrkou od teplákov.

Sama ho zavolala a pustila do bytu vraj s tým, že ju muž týra. Po vražde nebohého podľa vlastných slov položil do vane. Deň nato mužovi polámal kosti a odrezal hlavu, aby sa zmestil do kufra. S expriateľkou sa, rovnako ako aj v druhom prípade, zoznámil cez internet.

"Všetky obete boli zlikvidované spálením. Priebeh skutkov je veľmi brutálny. To, že v tomto prípade hrozí obvinenému doživotie, je zrejmé," vysvetlil pred troma rokmi Hraško.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok