Vírus je v ďalšom zariadení sociálnych služieb. Nakazil sa personál

TA3 SITA
2.10.2020 15:46

Koronavírus sa dostal do ďalšieho zariadenia sociálnych služieb. Ako na sociálnej sieti uviedol úrad verejného zdravotníctva, ochorenie COVID-19 potvrdili u desiatich pracovníkov zariadenia sociálnych služieb v okrese Nové Zámky. Otestovali približne stovku ľudí, teda aj zamestnancov a klientov tohto zariadenia, známe sú však zatiaľ len výsledky testovania personálu.

Vírus je v ďalšom zariadení sociálnych služieb. Nakazil sa personál
SITA/AP (ilu)

Pozitívni zamestnanci sú v súčasnosti v domácej izolácii, o klientov sa stará personál s negatívnym výsledkom testov. V zariadení platí prísny hygienicko-epidemiologický režim a zákaz návštev. Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali vo štvrtok 679 potvrdených prípadov COVID-19 zo 7 824 laboratórnych vyšetrení. Početnejší výskyt evidujú regionálne úrady v Bratislave, Dolnom Kubíne, Prievidzi, Bardejove, Nových Zámkoch, Trnave, Topoľčanoch a Svidníku.

Nové prípady v pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Dolný Kubín sú dohľadané kontakty pozitívnych osôb, ktoré sa nakazili v rámci rodinných osláv či svadieb. Vyskytli sa aj sporadické prípady bez epidemiologickej súvislosti, v ďalších prípadoch sa ešte neskončilo epidemiologické vyšetrovanie. Pozitívne testy na COVID-19 potvrdili regionálne úrady Svidník, Bardejov a Prievidza zväčša u ľudí po účasti na početnejších svadobných hostinách a ich kontaktov. Ochorenie potvrdili aj v rámci vyhľadávania kontaktov už zo známych ohnísk nákazy.

Dohľadané kontakty tvorili väčšinu prípadov aj v okrese Topoľčany. V prípade epidémie vo firme v pôsobnosti topoľčianskeho RÚVZ pribudol už len jeden prípad. Spoločnosť postupuje podľa vypracovaného krízového plánu, dezinfikuje priestory, zamestnanci pracujú v respirátoroch. V okrese Trnava ide zväčša o dohľadané kontakty už identifikovaných prípadov. Ochorenie COVID-19 bolo potvrdené aj u ľudí, ktorí sa zúčastnili hokejového zápasu. Epidemiológovia budú ďalej dohľadávať kontakty pozitívnych osôb, preto predpokladajú, že počet prípadov ešte narastie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok