Netanjahu sa chystá na návštevu, Obama na neho nemá čas

SITA
12.9.2012 08:14

Americký prezident Barack Obama nemá v pláne prijať izraelského premiéra Benjamina Netanjahua počas jeho blížiacej sa návštevy Spojených štátov. Potvrdil to Biely dom, podľa ktorého je dôvodom Obamov "nabitý program".

Netanjahu sa chystá na návštevu, Obama na neho nemá čas
SITA

Netanjahu sa chystá do USA na zasadnutie Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, podľa agentúry AFP však bol ochotný odcestovať aj za americkým prezidentom do Washingtonu a požiadal preto o bilaterálnu schôdzku.

Za všetkým je údajne spor medzi USA a židovským štátom v otázke ďalšieho postupu voči Iránu. Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová ešte v pondelok vyhlásila, že Washington v súčasnosti nemá v pláne dávať Iránu žiadne "ultimáta". Netanjahu na tieto slová nepriamo zareagoval ešte v utorok: "Svet hovorí Izraelu: Počkajte, stále je čas. A ja hovorím: Počkajte na čo? Počkajte dokedy?"

Obama medzitým s Netanjahuom absolvoval telefonický rozhovor, v ktorom si obaja politici vysvetlili vzájomné postoje v tejto otázke. V oficiálnom stanovisku Bieleho domu sa uvádza, že v tejto súvislosti nepanujú medzi americkým prezidentom a izraelským premiérom "žiadne rozdiely".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok