Hrnko poradí Kollárovi s históriou a národom, zverejnili jeho plat

TA3 SITA
1.10.2020 09:44

Bývalý poslanec parlamentu a expodpredseda Slovenskej národnej strany Anton Hrnko bude za poradenské a konzultačné služby pre predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Borisa Kollára dostávať dvetisíc eur mesačne.

Hrnko poradí Kollárovi s históriou a národom, zverejnili jeho plat
TASR/Martin Baumann

Podľa zverejnenej zmluvy v Centrálnom registri zmlúv sa poradenské služby budú týkať oblasti histórie, národnej politiky a národnostnej politiky. Hrnko bude Kollárovi pripravovať aj odborné podklady, stanoviská a materiály na schôdze NR SR, jej výborov a porady predsedu parlamentu, spolupracovať bude aj pri príprave jeho prejavov.

Zmluva na poradenské služby nadobudla účinnosť 1. októbra, platiť má až do zániku funkčného obdobia terajšieho predsedu Národnej rady SR. Zmluvný vzťah môžu obe strany ukončiť aj výpoveďou s jednomesačnou výpovednou lehotou.

Anton Hrnko sa v polovici septembra neúspešne uchádzal o post predsedu SNS, delegáti snemu dali prednosť Andrejovi Dankovi. Krátko po sneme dostal od Borisa Kollára ponuku na poskytovanie poradenských služieb. „Myslím si, že ešte by som mohol byť trochu užitočný pre tento štát. Keď aspoň niečo urobím, kým pôjdem definitívne do penzie, tak to asi bude pozitívne. Prijal som to, lebo aj tak nemám čo doma robiť,“ povedal Hrnko.

Anton Hrnko sa v polovici septembra neúspešne uchádzal o post predsedu SNS, delegáti snemu dali prednosť Andrejovi Dankovi. Krátko po sneme dostal od Borisa Kollára ponuku na poskytovanie poradenských služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok