KHL predstavila pravidlá pre príchod hráčov z NHL

SITA
11.9.2012 20:09

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa rozhodlo eliminovať výrazný príliv hráčov zo zámorskej NHL v prípade hroziacej výluky. V utorok preto prezentovali dokument, ktorý upravuje podmienky angažovania hráčov s platnými zmluvami v kanadsko-americkej profilige.

KHL predstavila pravidlá pre príchod hráčov z NHL
SITA

Každý klub nadnárodnej súťaže môže angažovať maximálne troch hráčov so zmluvou v NHL, z nich môže byť len jeden legionár. Trio prípadných posíl zo zámoria sa účastníkom KHL nebude rátať do limitu 25 hráčov.

Legionár pre kluby z Ruska pritom musí spĺňať niekoľko podmienok - odohrať v NHL aspoň 150 duelov v uplynulých troch sezónach; mať skúsenosti s KHL; reprezentovať svoju krajinu na aspoň jedných MS, MS hráčov do 20 rokov či ZOH od roku 2010; byť členom finalistu Stanleyho pohára alebo laureátom individuálnej ceny v minulej sezóne.

Kluby z Kazachstanu, Lotyšska, Bieloruska, Ukrajiny, Česka a Slovenska môžu mať rovnako maximálne jedného legionára, nevzťahujú sa však na nich vyššie uvedené pravidlá. Náklady na platy takýchto hráčov sa nerátajú do platového stropu, no zmluva nemôže prevýšiť 65 percent ročného príjmu hráča v NHL.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok