Kotleba po incidente s rúškom čelí aj trestnému oznámeniu

TA3 TASR SITA
28.9.2020 11:21

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga podáva v súvislosti so šírením dezinformácií opozičného poslanca Mariana Kotlebu a jeho strany ĽSNS o novom koronavíruse trestné oznámenie.

Kotleba po incidente s rúškom čelí aj trestnému oznámeniu
TASR/Ján Krošlák

Rovnako podáva na Kotlebu podnet na Úrad verejného zdravotníctva a Okresný úrad v Bratislave za to, že sa pohyboval po budove Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) bez rúška a nerešpektoval upozornenia. Šeliga to povedal počas brífingu. "Na všetkých ľudí musí platiť rovnaký meter. Je tu právny predpoklad na to, aby bol Kotleba riešený v priestupkovom konaní,“ povedal Šeliga v súvislosti s podnetom.

„To, čo sme včera videli zo strany Mariana Kotlebu, považujem za vrchol arogancie a prejav priam až bohorovnosti a neúcty k občanom, ktorí pracujú v prvej línii a k všetkým pozostalým po obetiach COVID-19. Odmietam, že bežných ľudí môže polícia pokutovať, keď nenosia rúško a nedodržiavajú pravidlá a pán Kotleba sa takto všetkým vysmieva do tváre,“ povedal Šeliga.

"Nemáme potrebu komentovať kroky pána Šeligu, ktorého hlavnou motiváciou je strhnúť na seba pozornosť a prekryť vlastné politické zlyhanie. Pre Slovensko by bolo užitočnejšie, keby čas a energiu venoval riešeniu skutočných problémov a káuz vládnej koalície," reagoval na vyjadrenia Šeligu hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica.

Dodal, že Kotleba a ĽSNS dlhodobo šíria konšpirácie, nepravdy a hoaxy o novom koronavíruse. Preto Šeliga podá trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy. „Existuje dôvodné podozrenie, že Kotleba šíri poplašné správy. Má právo na vlastný názor, ale nie na vlastné fakty,“ zdôraznil Šeliga.

Kotleba bol bez rúška aj v nedeľnej relácii RTVS O päť minút 12, nenasadil si ho napriek upozorneniam. RTVS sa od jeho konania dištancuje. Podľa RTVS išlo o porušenie interného predpisu televízie a nie porušenie nariadenia ÚVZ, pretože platí výnimka na nosenie rúška pri nakrúcaní audiovizuálneho diela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok