Ktorému politikovi veríme najviac? Matovič i Kollár si pohoršili

TA3 SITA
27.9.2020 14:20

Najdôveryhodnejšou političkou na Slovensku je prezidentka Zuzana Čaputová, ktorej dôveruje 66 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre televíziu Markíza robila agentúra Focus od 26. augusta do 2. septembra na vzorke 1 022 respondentov. Matovič (na jar 48%) aj Kollár (na jar 46%) sa oproti jari výrazne prepadli.

Ktorému politikovi veríme najviac? Matovič i Kollár si pohoršili
SITA/Branislav Bibel

Za prezidentkou nasleduje podpredseda parlamentu a líder strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini s dôverou 51 percent opýtaných. Tretie miesto v tabuľke obsadil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), dôveru mu vyjadrilo 35 percent oslovených.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre televíziu Markíza robila agentúra Focus od 26. augusta do 2. septembra na vzorke 1 022 respondentov.

Na ďalších priečkach sa umiestnili minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík (34 %), premiér Igor Matovič (32 %), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová (29 %), predseda strany Smer - sociálna demokracia Robert Fico (21 %), líder strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba (17 %), predsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Biháriová (17 %) a šéf Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský (14 %).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok